joi, 4 februarie 2010

Un articol bun.

http://blogcatalin.wordpress.com/2010/02/04/o-sa-va-taiem-mainile-daca-incercati-sa-furati-pamant-romanesc/

O sa va taiem mainile daca incercati sa furati PAMANT ROMANESC.

Quantcast


In ultima vreme iredentismul maghiar a reizbucnit in Romania cu o furie devastatoare. Ceea ce este mai grav e ca nici autoritatile romane, nici presa cu unele exceptii si nici societatea civila nu reactioneaza in a combate cererile iredentistilor maghiari care incalca si Constitutia Romaniei dar si orice norma europeana.

Frunda: “Eu nu reprezint Romania!”
Senatorul Gyorgy Frunda, a declarat in direct pe un post de televiziune ca nu reprezinta Romania la Consiliul Europei. Gyorgy Frunda, platit din banii publici, este si seful delegatiei parlamentarilor romani la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. De asemenea Gyorgy Frunda a mai respins Constitutia actuala a Romaniei, punandu-se intr-o situatie ciudata, de vreme ce este senator roman.
El a promovat la APCE Recomandarea 43/1998 privind autonomia teritoriala si minoritatile nationale.
Ziua, art. George Damian

Liderii UDMR au participat la o întrunire la Târgu Mures unde au votat declaratia de autonomie teritoriala a Tinutului Secuiesc.
Ziarul “Buna ziua, Ardeal”, Vot pentru declaratia de autonomie

Marko Bela urla cu lupii la “Adunarea Primarilor din Tinutul Secuiesc”: “Telul UDMR e autonomia teritoriala, care ni se cuvine”.
“Nu doar autonomia culturala e telul nostru, al UDMR, ci si autonomia teritoriala, care ni se cuvine, chiar daca nu proclamam in fiecare zi acest lucru. Trebuie ca Tinutul Secuiesc sa aiba, din toate punctele de vedere, o identitate unica, pe care sa o constate oricine intra aici, incepand cu imaginile sale iconice in fiecare localitate si cu folosirea maghiarei ca limba oficiala.”
Ziarul Gandul, articol de Adrian Popescu
http://209.85.135.104/search?q=cache:EYfPB6J_G1QJ:www.gandul.info/articol_15725/_quot_telul_udmr_e_autonomia_teritoriala__care_ni_se_cuvine_quot_.html+autonomia+teritoriala+udmr&hl=ro&ct=clnk&cd=4&gl=ro

Marko Bela: “Autonomia teritoriala este aceea in care limba maghiara este limba regionala oficiala”
Kappa.ro preluare de la Amos News
http://stiri.kappa.ro/politica/marko-bela-autonomia-teritoriala-este-aceea-in-care-limba-maghiara-este-limba-regionala-oficiala/stire_62015.html

Marko Bela vede autonomie teritoriala “in cativa ani”.
Cotidianul, articol de Dan Duca
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9599&art=25441&cHash=22f1e5890f

Presedintele UDMR Marko Bela a cerut autonomia Tinutului Secuiesc si impunerea limbii maghiare ca oficiala in aceasta regiune.
Ziarul Financiar, articol de Doina Anghel
http://www.zf.ro/articol_96081/udmr_pretinde_autonomie_teritoriala_si_limba_maghiara_oficiala.html

„Descalecare” Nationalistii UDMR rânjesc europeneste. Marko Bela vrea înapoi „tara pierduta la 1918”.
Lansarea candidatilor maghiari ptr europarlamentare, cu intonarea Imnului Ungariei. UDMR promite ca va cere Europei autonomia Tinutului Secuiesc.
La intrunirea respectiva liderul UDMR Marko Bela a inceput sa enumere urmatoarele revendicari iredentiste: „Tara pierduta la 1918”, „casele, padurile, pamânturile, steagul”. Evenimentul, s-a desfasurat sub sloganul „Noua descalecare”, si s-a deschis cu intonarea Imnului Ungariei. Lumea s-a ridicat de pe scaune si a cântat alaturi de lideri.
Gandul, articol de Raluca Dumitru
http://www.gandul.info/actualitatea/marko-bela-vrea-inapoi-tara-pierduta-1918.html?3927;963984